Η ομαδα μας

Η Κυριακή Σαββίδη ως ιδρυτής του Nutri & Soul, είναι διαιτολόγος – ψυχολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και του Tμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αντικείμενο της πτυχιακής της εργασίας αποτέλεσαι η « Συσχέτιση παιδικής παχυσαρκίας με το άγχος και την κατάθλιψη μητέρας ». Ειδικεύτηκε στην Αθλητική Διατροφή σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στην Θεσσαλονίκη με θέμα έρευνας: « Κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής από Αθλητές υψηλών επιδόσεων »  η οποία αφορούσε αθλητές Ποδοσφαίρου, Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών και Στίβου». Το 2016 έκανε την μεταπτυχιακή ειδίκευσή της στη Σχολική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, στην Κύπρο ενω απο το 2012 παρακολουθεί το Lifelong Learning πρόγραμμα μετεκπαίδευσης της ESPEN με θέμα την Κλινική Διατροφή ,Ιατρική  και Μεταβολισμός. Σήμερα είναι υποψήφια Διδάκτωρ στο Πανεπιστημίου της Λευκωσίας με ερευνητικό αντικείμενο τα «Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και η σχέση τους με την ψυχοκοινωνική συμπεριφορά και τις διατροφικές συνήθειες παιδιών και εφήβων».

Την περίοδο 2000-2018 ασχολήθηκε και με τον τομέα της εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Θεραπευτηρίου Υγεία, με το Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Θεραπευτηρίου Ιπποκράτειος-Αττικό Κολλέγιο, όπου εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στον τομέα της διατροφής/διαιτολογίας και ψυχολογίας.

Κατά το διάστημα 1998-2002 απέκτησε την εμπειρία και την εξειδίκευση της στην κλινική διαιτολογία, στο πλευρό της Δρ. Ασπασίας Παπαηλίου στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Με αφορμή αυτή τη συνεργασία τους εκπαιδεύτηκε στη διατροφική διάγνωση,  τη διατροφική θεραπεία καθώς και την επίβλεψη της κλινικής εικόνας των ασθενών, ενώ ασχολήθηκε επαγγελματικά με τον τομέα της κλινικής διατροφής για 16 χρόνια ως κλινική διαιτολόγος στη Γενική Κλινική Ευρωθεραπεία- Αθήναιον Β’-Νεο Αθήναιον

Υπήρξε αθλήτρια της Εθνική Ομάδα Handball, γεγονός που αποτέλεσαι αφορμή για να εργαστεί σε Αθλητικούς Οργανισμούς ως διαιτολόγος, αναλαμβάνοντας την παρακολούθηση της αθλητικής διατροφή ομάδων Ποδοσφαίρου, Handball και Στίβου. Επί σειρά ετών συμμετείχε με ομιλίες σε πανελλήνια συνέδρια και σε σχολικές κοινότητες, με θέματα σχετικά με τη διατροφή και την ψυχολογία.

Σήμερα είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος, του Πανελλήνιου Συλλόγου Ψυχολόγων και της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού(GrEspen). Από το 2004 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο διαιτολόγου – ψυχολόγου, όπου παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες πάνω σε θέματα διατροφής, προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες και εξατομικευμένες ανάγκες υγείας των ασθενών, αναλαμβάνει την παρακολούθηση διατροφής σε κλινικές και μη κλινικές περιπτώσεις, ενώ συνδυάζει τις υπηρεσίες διατροφής με τη συμβουλευτική ψυχολογία και τη συστημική ψυχοθεραπεία σε οικογένειες και ασθενείς  με στόχο τη συνολική φροντίδα ψυχής και σώματος.

Κυριακή Σαββίδη

Διαιτολόγος - Ψυχολόγος

Μια ολοκληρωμένη θεραπεία χρειάζεται ομαδική προσπάθεια…

…από ολοκληρωμένους επαγγελματίες

Δουλέψτε μαζί μας

Ελάτε να βρούμε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το σώμα σας και να το διορθώσουμε